Testimonials

Här kan du läsa studentberättelser där ett urval idrottare berättar om sina upplevelser och erfarenheter av studier och idrott i USA, samt beskriver sina tankar kring samarbetet med Bluechip. 
 

Sigrid Sandström - Basket - Embry-Riddle Aeronautical University

Bluechip lyssnade på mina önskemål och fann den perfekta skolan för mig. Jag har spenderat de senaste fyra åren på Embry-Riddle Aeronautical University, där jag har spelat basket i NCAA Division II och studerat Software Engineering. Universitetet ligger även 15 minuter från stranden i Daytona Beach, så jag fick verkligen det klimat jag önskade. Bluechop hjälpte mig komma till en skola som hade allt jag letade efter och gjorde processen väldigt enkel. Mina fyra år på skolan har varit några av de bästa i mitt liv hitttills! Jag tackat Bluechip för all hjälp de gav mig under min college-process. 

Louise Högrell - Soccer - University of Georgia

Jag ska precis börja mitt andra år på University of Georgia, där jag pluggar och spelar fotboll i Southeastern Conference som tillhör NCAA Division 1. Jag började processen med Bluechip för ungefär två år sedan, sommaren 2013. Under processen fick jag möjlighet att prata med coacher runt om hela USA på just den nivån som jag ville spela på. Jag hade även möjlighet att göra ett offcial visit på dom två skolorna jag skulle bestämma mig mellan. Tack vare detta kunde jag nu välja den skolan där jag kände mig mest som hemma. Från början till slut så gjorde Bluechip processen enkel att förstå och enkel att gå igenom. Hösten 2014 blev jag en Georgia Bulldog och har i och med det fått en andra familj. Go Dawgs!

Kristin Lind - Sand Volleyboll - Stetson University 

Just nu studerar jag och spelar beachvolleyboll på Stetson University, en Division 1 skola i Florida. Jag studerar Business Administration med redovisning, och är klar med min kandidatexamen i maj 2017. Min tid i USA har varit väldigt givande; jag har utvecklats akademiskt, språkmässigt och som spelare. Jag har även fått resa och vara med om mycket tillsammans med mitt lag. Under mina två år på Stetson har mitt lag vunnit vår region, och fått delta i den nationella tävlingen tillsammans med de bästa lagen i USA, vilket är en unik upplevelse. Min process med Bluechip började i januari 2013, och i augusti samma år satt jag på planet till Florida. När jag började leta efter skolor hade beachvolleyboll funnits som collegesport i ett och ett halvt år, och det var inte en av de sporter Bluechip normalt hjäper till med. Jag skickade ändå in en intresseanmälan, och hade ett möte med en av deras representanter. De bestämde sig för att hjälpa mig, vilket jag är väldigt glad över. De hjälpte mig ta kontakt med coacher, att ansöka till skolor, och gav information om alla prov och allt pappersarbete som behövde göras. Det kändes väldigt tryggt att ha dem till hjälp under hela processen, jag visste att jag var i goda händer och de hjälpte mig att hitta den perfekta skolan för mig. Bluechip har kunskap och erfarenhet som är ovärderlig, utan dem hade jag inte varit där jag är idag.​

Erik Friberg - Hockey - Hebron Academy

Tänk att ge ditt barn möjligheten att utöva sin idrott varje dag samtidigt som de går i en skola som har som yttersta mål att hjälpa ungdomarna till högre studier. Till skillnad från de svenska hockeygymnasierna ger en amerikansk ’college prep school’ en utbildning i bästa miljö där klasserna är på 10-12 elever och träning och tävling varvas med läxläsning efter skolan varje dag. Processen är dock lång och krånglig med tester, inspelning av filmer, intyg, visum mm. Bluechip var generösa med information innan vi valde dem, och levererade sedan genom hela processen med tydliga instruktioner, urval och kontakter med olika skolor och allt annat som dök upp under vägen. Jag tror starkt att deras långa erfarenhet och stora nätverk var det som avgjorde att det blev så bra. 

Marcus Johansson - Soccer - Northwood University 

Jag har alltid varit en elitspelare i Sverige, och fotboll har varit det jag velat hålla på med ända sedan jag var 4 år. Ju längre jag kom i min fotbollskarriär desto mer förstod jag hur vägen smalnades av och hur små marginaler det var att kunna leva på sin fotboll. När jag då inte fick lärlingskontrakt med Halmstads BK så tog jag kontakt med Bluechip, för att känna en trygghet med att jobba med folk som har erfarenhet av att studera i USA. Ju mer information jag fick om livet på college desto mer sugen blev jag på att åka över. Att fixa allting för att åka över var en process, vilket jag inte tror jag klarat av om jag inte haft hjälp av Bluechip. När jag åkte över ville jag åka till något varmt ställe för jag älskar värme och sol. Så antingen Kalifornien eller Florida var det för mig. När Northwood University tog kontakt med mig som ligger i södra Florida var mitt val nästan klart. Det skönaste med södra Florida är att man kan gå i T-shirt, shorts och flip flops året om. Vilket jag tycker är underbart! Att åka över till USA kommer utveckla mig otroligt mycket som person och jag skulle rekommendera varje person som frågar mig att åka över till USA om man vill göra något med sitt liv.

Linnea Almqvist - Swimming - Florida Southern College

Det finns många anledningar som resulterade i att jag hamnade i USA. De flesta har bott i samma stad i hela sitt liv när man går ut gymnasiet, jag ville helt enkelt se något nytt. Jag ville också lära mig engelska och träffa nya människor och möta en ny kultur. En tredje grej är att idrott och i mitt fall simning, är mycket större i USA. Det finns många fler klubbar, simmare, tävlingar och möjligheter. Skolan var lite kämpig de första veckorna, särskilt med tanke på att jag läser Pre Med, men terminen resulterade i två A och två B, så jag är nöjd med tanke på att det var tunga ämnen på första terminen. Vi har 24 timmars schemalagd träning i veckan och jag har utvecklats mycket i min idrott eftersom träningsintensiteten och kunskapen är mycket större här. Min tid i USA tror jag kommer betyda enormt mycket för mig i framtiden. Jag har lärt mig saker jag aldrig hade lärt mig om jag stannade hemma. Jag har så många upplevelser och erfarenheter och jag har växt som person.  Jag kan verkligen rekommendera andra att åka över, helt enkelt för att jag har en toppen tid. Ord kan inte beskriva vilken upplevelse det är, måste upplevas helt enkelt! Bluechip hjälpte mig med i princip allt. Saker jag inte hade vetat annars. Allt från visum till översättning av mina betyg.

Cecilia Thörngren - Soccer - Troy University

Att åka över till USA kommer utveckla mig otroligt mycket som person och jag skulle rekommendera varje person som frågar mig att åka över till USA om man vill göra något med sitt liv. Att åka över till USA och plugga och spela fotboll har varit en dröm för mig sedan många år tillbaka. I augusti förra året blev drömmen verklighet när jag begav mig till Troy i Alabama. Att åka till USA och studera och spela fotboll är en upplevelse utöver det vanliga. Det går utmärkt att kombinera fotboll och studier i USA då man pluggar på förmiddagarna och tränar på eftermiddagarna. Under min tid här har jag träffat många nya människor, och även om jag bara har varit här i sex månader så har jag lärt mig otroligt mycket både som fotbollsspelare och som person. Det är en upplevelse som du inte får missa. Vår säsong var den bästa i skolans historia och vi placerade oss på femte plats. Framtiden ser ljus ut och vi tror på fortsatt förbättring nästa säsong. Bluechip hjälpte mig att hitta en skola som passar mig utmärkt. Det är inte lätt att få kontakt med coacher själv, så det var skönt att få hjälp av Bluechip. De svarade på alla mina frågor när det gällde stipendium, SAT, showcase och mycket annat. Ta chansen och åk till USA och kombinera studier med idrott!

Magnus Eriksson - Soccer - Plymouth State University

Det bästa beslutet jag någonsin tagit var när jag bestämde mig för att åka till USA och plugga på Plymouth State University (PSU). Jag hade alltid velat plugga till idrottslärare och när jag fick möjligheten till det samtidigt som jag spelade med skolans fotbollslag så tvekade jag inte länge. Det bästa med Plymouth är läget och att det är en lagom stor skola och man får en personlig kontakt med sina lärare. Läget är också helt perfekt med närhet till en underbar natur. På helgerna åkte vi till Boston eller Montreal om vi inte hade match. Det tar bara 1,5 timma. Jag har haft en otrolig upplevelse med mycket erfarenheter som jag använder dagligen i mitt jobb som idrottslärare i Stockholm. Jag kan verkligen rekommendera PSU till alla som vill ha en mer personlig prägel på sin utbildning.

Stina Magnusson - Tennis - Gardner-Webb University

Jag har precis avklarat mitt första år då jag studerat och spelat tennis på Gardner Webb University, en NCAA Division 1 skola i North Carolina. Vi spelar i en liga på öst-kusten som heter Big South Conference. Jag påbörjade mitt samarbete med Bluechip väldig sent, det var bara några månader innan min första termin skulle börja men tack vare Bluechip var det inga problem. Processen var väldigt bekväm för mig, jag hade ett möte med Bluechip där de fick ta del av mina önskemål gällande sport och utbildning och så fixade dom en skola till mig som uppfyllde mina önskemål. Jag trivs väldigt bra och längtar tills att åka tillbaka efter sommaren och påbörja mitt andra år!

Kristofer Brändström - Baseboll - Lindenwood University

Jag har alltid drömt om att spela Baseboll i USA och jag har alltid försökt komma över till USA på ett eller annat vis. Tillslut hittade jag Bluechip och vilken drömresa det har varit hittills! Collegelivet i USA har många fördelar och man har mycket frihet, man gör sitt eget schema utifrån sina träningar vilket skapar en stor känsla av frihet. Man lär sig ta hand om sig själv också. På min skola (Lindenwood) är det många internationella studenter och det har varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Man lär sig så otroligt om många olika kulturer och man får kompisar som man aldrig skulle ha hemma. Detta är otroligt bra, då det förbereder en för jobb-världen där man kommer träffa på en uppsjö av olika kulturer och människor. Jag tror min tid i USA kommer lära mig att uppskatta och leva med människor från alla världens hörn, en otrolig förbättring språkmässigt och en jobb-attityd som jag aldrig hade innan. Bluechip var verkligen otroligt hjälpsamma i att hjälpa mig över, jag fyllde i ansökan, kom på intervjun sen tog dom hand om mig efter det. Det kändes nästan för enkelt, vilket måste betyda att dom vet vad dom gör. Jag tackar dom varje dag för att dom uppfyllde min livsdröm!

Erik Svensson - Friidrott - Wilmington College

Mitt namn är Erik Svensson och jag tog det stora beslutet att studera / idrotta i USA för två år sedan och är nu i start-fasen av min andra termin på Wilmington College med studieinriktningen Sport Management. Anledningen att jag valde USA före Sverige var framförallt möjligheten att satsa på min idrott men samtidigt studera inom ett område jag brinner för. Jag ville även bli bättre på engelska, något som jag redan nu känner att jag utvecklat oerhört mycket. Det går väldigt bra att kombinera idrotten med studierna här då alla lärare har förståelse för sin idrottssatsning och hjälper en mer än gärna om man behöver extra hjälp. Man märker tydligt vilken mångfald det finns i detta land av möjligheter då man möter olika kulturer varje dag, detta är något jag ser väldigt positivt på eftersom det har gjort att människorna är öppna för allas åsikter och man uppmuntras i alla lägen att ha en åsikt. Då jag är friidrottare (hoppgrenarna) började min tävlingssäsong denna termin och min första tävling med laget resulterade i bra resultat med seger i längdhopp och poängbäst bland killarna.

Nathalie Wallin - Tennis - University of Texas, San Antonio

Att åka till ett främmande land och starta ett helt nytt liv är inte alltid det lättaste. Genom Bluechips hjälp blev övergången betydligt lättare. De hjälpte mig igenom allt tungt förarbete genom att söka en mängd olika skolor och hela tiden ha en ständig kontakt med flera tränare. Tack vare deras erfarenhet kände jag mig alltid trygg på att de skulle hitta en skola som passade in på mina behov. De hjälpte mig igenom en hel mängd pappersarbete och informerade mig hela tiden om vad som behövdes göra. Framförallt tyckte jag om möjligheten att kunna ha en ständig kontakt med dem, så att de kunde uppdatera mig om vad som hände och om vad som behövdes göra. Jag kan bara varmt rekommendera Bluechip för dig som är intresserad av åka till USA och idrotta, men känner dig osäker på hur du ska gå till väga. Att kombinera idrott med studier utomlands var ett självklart val för mig, lika självklart som valet var att låta Bluechip hjälpa mig.

Christopher Löfgren - Soccer - Nazareth College

Jag går nu på Nazareth College, Rochester, NY. Säsongen har varit kanon och den har överträffat alla förväntningar. Vi vann Empire 8 och kvalificera oss för NCAA nationals. Där vann vi i första omgången mot Geneseo, 2-0. Det var skolans första NCAA vinst någonsin, så vi har varit med och skrivit historia. Desutom har vi denna säsongen tagit mest vinster i skolans historia, och där är fler rekord vi har slagit, men jag håller inte koll på allt! Det har i alla fall varit fantastiskt. Igår spelade Round of 32 där vi mötte Medaille, och vi fick spela på UB Stadium, en fantastisk arena. 2-2 efter full tid och förlägning. Det krävdes 40 (!) straffar totalt, tror jag, för att det skulle avgöras. Vi vann med 16-15 efter straffar, den absolut värsta dagen i mitt fotbollsliv dock, har aldrig varit med om något liknande. Men nu är vi i alla fall klara för "Sweet 16", känns underbart. Vi mötervinnaren mellan Trintity (texas) - Santa Cruz (California), så vi kommer få flyga vem som än vinner. Känns super kul och allt är över förväntan.

William Blomström - Hockey - Governor Academy

Det kändes tryggt att ha Bluechip i ryggen genom hela ansöknings-processen med tanke på allt som måste ordnas och blanketter som skall fyllas i. Med den erfarenhet som Bluechip har så var det inte alls betungande utan allt gick smidigt genom hela processen. Något som vi även uppskattade var möjligheten som gavs att få träffa representanter från olika skolor i Stockholm. Det var ett ypperligt tillfälle för oss som föräldrar att få inblick i skolornas verksamhet och deras förväntningar på eleven. Vi rekommenderar verkligen Bluechip om man är intresserad av att studera och idrotta i USA.