Team Bluechip

Joakim Frisk - Executive Director

Joakim är grundaren och ägaren av Bluechip. Han har studerat till idrottslärare och spelat professionell fotboll i Australien. Joakim pluggade på Plymouth State University i New Hampshire där han som längst gick till Final-Four i NCAA slutspelet med sitt lag. Under Joakims tid så var Plymouths fotbollslag rankade som Nr. 1 i USA. Förutom sina år på college har Joakim varit aktiv inom utlandsstudiebranchen i 23 år. Han har under dessa år hjälpt över 15.000 Nordiska studenter att hitta lämpliga skolor och utbildningar i USA.

Adam Knutsson-Sundblad - Student Athlete Consultant

Spelade college-tennis på Gardner-Webb University i North Carolina mellan 2010-2013 (Big South Conference, NCAA Division 1). Var under en två-årig period lagkapten och blev även utsedd till All-Conference First Team på tennisbanan. Anställd som Assistant Coach Men's & Women's Tennis på samma skola 2015-2017. Arbetade senast med herrlaget på University of Georgia (2017-2018) i Athens, GA, som varit NCAA National Champions sex gånger. Tycker det är fantastiskt roligt att få dela med mig av mina egna erfarenheter både som spelare och coach samt att guida Skandinaviska idrottare som har liknande målsätttning. 

Pernilla Frisk - Business Manager

Att få chansen att studera i USA är enfantastisk möjlighet. USA är ett spännande land med oändliga möjligheter. Personligen älskar jag kulturen, den amerikanska inställningen och den stora variationen som landet erbjuder med allt från goa stränder, häftiga berg och coola storstäder som New York. Jag har arbetat med internationell utbildning och hjälpt ungdomar till USA i över 24 år, jag ser det som en förmån att se unga människor utvecklas och växa med den erfarenhet som studier i USA ger.

Julia Roddar - Marketing & Social Media

År 2009 åkte jag till Shattuck St. Marys fotbolls-akademi i Minnesota, som är en Boarding School där man satsar på både sin sport och sin utbildning. Jag spelade ett år college soccer på University of Wisconsin - Madison innan jag gjorde en transfer och avslutade mina tre sista år på Florida Gulf Coast University. Idag spelar jag med Kopparbergs Göteborg FC i Damallsvenskan samt det Svenska Damlandslaget. Jag har en stor passion för college-idrotten i USA och tycker det är fantastiskt kul att få arbeta med Svenska ungdomar som vill ta samma väg som mig själv.