My Bluechip story - Julia Roddar

Hur kom du i kontakt med Bluechip – Study USA?
Under en infodag på min gymnasieskola i Falun, var Bluechip där och informerade. Jag visste att jag ville kombinera min fotbollsatsning med studier och Bluechip kunde hjälpa mig med det.

Hur gick processen till?
Vi gick noga igenom vad jag önskade att få på min skola, tex. stor eller liten skola? Nivå på fotbollen? Privatskola eller kommunal skola? Södra eller norra delen av USA? Där var Bluechip väldigt noga med att välja ut en skola som var lämplig utefter mina behov. Efter telefonsamtal och mejlande fram och tillbaka hade vi hittat en skola som passade mig bäst.

Vilken skola hamnade du på?
Shattuck-St. Mary’s School, en katolsk privatskola i Faribault, Minnesota. En internatskola med stort fokus på studier och idrottande.

Hur ser du på ditt år i USA? 
Jag ser det som mitt bästa beslut jag någonsin tagit, jag åkte efter 2an på gymnasiet och var först lite osäker på mitt beslut. Jag åkte ifrån tryggheten och familjen/vänner i Sverige for att bo på en skola med andra tjejer från andra delar av världen. Första tiden var både tuff och spännande, så mycket nya saker jag fick lära mig, så som att tvätta själv, passa tider, ett nytt språk, ja ta hand om mig själv på ett helt annat sätt än hemma. Efter ca 1 månad var jag inne i det hela och började mer och mer älska det där jag var och alla fantastiska människor man träffade på vägen.      

Vad hände efter året i USA?
Efter mitt år på Shattuck-St. Mary’s School, hade jag fått flera stipendie erbjudanden från olika Universitet och College. När vi spelade matcher under året med Shattuck-St Mary´s var det scouter på våra matcher som tittade på oss. Jag bestämde mig då för att skriva på för en av skolorna som erbjudit mig stipendium och stannade några år till på College.