Livet på college som student athlete

"The College Experience" är en fras som ofta används för att beskriva studentlivet i USA. Trots att även nordiska och andra europeiska länder har speciella "campuses" för sina universitet och colleges så går det ändå inte riktigt att jämföra med den upplevelsen som erbjuds på college i USA.


Det finns närmare 3.500 högskolor i USA och varje institut har en unik historia och speciella traditioner. Alla skolor passar inte alla personligheter och det är självklart något vi på Bluechip har förståelse för. Det finns skolor som ligger mitt bland skyskraporna i storstäderna men också skolor som ligger ute på landet.

För idrottare som studerar på unversiteten brukar dagarna vara fyllda med händelser. Undervisningar sker generellt sätt på förmiddagen medan eftermiddagen fokuserar mer på idrott. Förutom dessa två viktigaste delar ska läxor och det sociala livet så klart också hinnas med. 

Idrott är stort och väldigt viktigt för ens skola, övriga studenter, och staden som skolan ligger i. Att tillhöra något större och få representera en skola är något som berör alla. Det är som att vara proffs utan att vara det. Alla vet ditt namn, vilken sport du utövar, och bryr sig om hur era matcher och tävlingar går. Känslan av att bidraga och göra skillnad är en faktor som många college-idrottare saknar den dagen man gått klart sina år, och detta oavsett vilken skola, sport, eller nivå man tillhörde. De flesta som upplevt det brukar nämna att deras student-athlete period som var den bästa tiden i deras liv.

Varje individuell skola i USA är som en egen familj, vilket innebär att man som idrottare har ett visst ansvar. Man gör allt för att laget ska lyckas så bra som möjligt, man hjälper till att heja på de andra sporterna och tar studierna på allvar för att bidra till lagets betyg. Studenter som inte idrottar för skolans lag är ofta involverade i fritidsaktiviter eller "campus clubs" tillsammans med andra. Medan idrottare håller till på respektive anläggningar träffas ofta dessa grupper för att spendera sin eftermiddag tillsammans.