Idrottsstipendier

Idrottsstipendier i USA är en av anledningarna till att internationella idrottare söker sig dit. Beloppet man blir erbjuden kan variera allt ifrån 0-100%. Stipendiet är baserat på många faktorer och Bluechip's arbete är att presentera dig på bästa möjliga vis för att sedan kunna säkra ett så bra stipendium som möjligt.

Exakt vilket stipendium som erbjuds till en idrottare får man reda på när coach ger ett erbjudande. Detta sker vid olika tilfällen beroende på tränare, skolor, ligor, och divisioner. Bluechip ser noggrant till att du vet vad ditt stipendium blir i US Dollar, i procent, samt vad den resterande kostnaden är.

När kartläggning samt skolsökning påbörjas är det viktigt att ha i åtanke att många andra idrottare vill uppnå samma mål, och platserna är begränsade. Rekryteringen av nya spelare tar oftast upp lika mycket tid för coacherna som det nuvarande laget gör (träning, matcher, och resor). Oavsett nivå kan Bluechip hitta en skola åt dig där ett stipendium kommer att erbjudas.

Viktigt att tillägga är att ett idrottsstipendium tillför mycket ansvar som elev. Man fungerar då som en ambassadör för skolan och det innebär att man represenrerar både sitt lag och hela skolans idrottssektion. 

Om du vill veta mer om kraven för att ta emot ett idrottsstipendium i USA, fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information om dina möjligheter.