Historia

Historien om Bluechip började 1991, när Joakim Frisk kom hem efter att ha studerat, spelat fotboll och jobbat sju år i USA och fyra år i Australien. Det var erfarenheterna från collegeidrotten i USA som bildade grunden för verksamheten i Bluechip Study USA, Sveriges första specialist på rådgivning för studenter som vill idrotta och studera i USA.

Visionen var att genom noggrann analys och detaljerad förståelse av varje sökandes personliga förutsättningar skapa en unik service för alla med intresse av att åka till USA och kombinera idrott och studier. Under åren har verksamheten förändrats på flera sätt och metodiken utvecklats för att kunna matcha individuella studieförutsättningar och idrottsliga ambitioner mot olika collegetränares önskemål och behov.

Bluechip är ett familjeföretag som är marknadsledande på området idrott och studier i USA. All erfarenhet från att ha hjälpt närmare 15 000 studenter till utlandsstudier under 24 års tid har skapat omfattande kännedom om olika skolor och studiealternativ, samt specialkunskaper om collegeidrottens villkor och stipendiemöjligheter. Bluechip har ett upparbetat samarbete med ett stort antal college/universitet och ett omfattande nätverk med collegetränare inom många olika idrotter och hjälper elitidrottare såväl som rekreationsidrottare.

Ordet Bluechip betyder enligt ordboken ”a valuable asset”, eller på svenska ”en värdefull tillgång”.  Bluechip strävar efter att, vara en värdefull tillgång för alla sökande oavsett personliga förutsättningar och hitta rätt alternativ så att individen kan utvecklas akademiskt, idrottsligt och personligt.

Det vi åstadkommit de senaste 24 åren är att vi hjälpt till att förverkliga drömmar och förändra människors liv. De framgångar de mött med att utvecklas som individer är större än alla de All-American / Conference-utmärkelser som alla våra studenter mottagit sen Bluechips start.

”Att ta steget att åka till USA är ofta ett av de största stegen många tar i sitt liv. Det är en överväldigande tanke till en början men det långsiktiga värdet är ovärderligt!

Jag hade förmånen att själv få studera till idrottslärare i USA och samtidigt spela fotboll. Jag hävdar fortfarande att det var de bästa och roligaste åren av mitt liv. En fantastisk upplevelse med så oerhört mycket givande och roliga erfarenheter. Jag utvecklades mycket av att få åka iväg hemifrån och få ta hand om mig själv. Vännerna jag träffade har jag fortfarande kontakt med idag.

Det bästa med mitt arbete idag är att se hur förväntansfulla studenterna är innan de skall åka och hur lyckliga de är när dem kommer hem på ett lov eller är klara med sina studier. Det är så givande med den dagliga kontakten och den relation man bygger upp med studenter och föräldrar under själva processen. Ofta håller vi kontakt långt efter det att studierna är klara.

Vi på Bluechip är stolta över att få arbeta med hela ansökningsprocessen; från att lära känna dig och dina drömmar till att hjälpa dig att förverkliga dem”

Joakim Frisk, VD