College volleyboll i USA

På college i USA finns det stora möjligheter att få stipendium både som kvinnlig och manlig volleybollspelare. Inom den amerikanska collegeidrotten är volleyboll den näst populäraste damsporten (efter basket) och lockar stor publik till både dam och herr-matcher Det finns över 1000 skolor som erbjuder volleyboll och USA är den enda platsen i världen där man kan kombinera en heltidssatsning inom denna sport och skola samtidigt.

Reglerna inom volleyball fungerar precis som det gör i Sverige och top-lagen lockar tusentals åskådare varje match. Volleyboll går att utöva på skolor inom både NCAA, NAIA, och NJCAA och där finns en nivå för alla utövare. De bästa spelarna varje år fortsätter ofta sin karriär i PVL (Premier Volleyball League) eller andra internationella proffsligor.

Bluechip har sedan 1991 hjälpt en mängd volleyboll spelare att komma iväg till USA med hjälp av stipendium. Oavsett nivå kan vi hitta alternativ som passar dig och ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas inom din idrott. De spelare vi assisterat har representerat allt ifrån damlag i elitserien till ungdomslag runt om i Sverige.

För att lära dig mer om dina individuella möjligheter till ett framtida volleybollstipendium i USA, fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information.