College Tennis i USA

Skandinaviska tennisspelare på college i USA är en tradition som pågått sedan tidigt 1900-tal. Bland nordiska spelare är detta något som har ökat mer och mer på grund av bristande möjligheter här hemma samt de stipendier som går att mottaga "over there". Idag representeras tennis-lagen i USA av spelare från hela världen, och de flesta skolornas laguppställning (rosters) innehåller lika många internationella spelare som amerikanska.

Collegetennis är öppet för alla spelare som har en bakgrund i sporten men nivån skiljer sig så klart mellan de 1000 skolor som det finns att välja emellan. Varje liga och division har en bestämd mängd stipendier vilket gör att skolans tränare besitter stor makt i vem han delar ut dem till. Bluechip arbetar ständigt för att presentera dig på bästa möjliga sätt, där målsättningen är att hitta ett alternativ där du kommer att trivas!

På världsrankingen idag finner man många spelare som tidigare spelat tennis på college. Den mest kända spelaren är John Isner som under fyra års tid representerade University of Georgia, men även andra spelare som t.ex. Somdev Devvarman, Kevin Anderson, och bröderna Bryan har tidigare spelat tennis på college.

Bluechip har under det senaste decenniet hjälpt många tennisspelare att få tennisstipendium i USA. Bredden på våra studenter varierar från ATP-rankade till före detta skadade som återigen vill sätta igång med sin karriär och kombinera detta med studier.

För att lära dig mer om dina individuella möjligheter till ett framtida tennisstipendium i USA, fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information.