College Hockey i USA

Precis som amerikansk football och basket i USA så är college en av de populäraste vägarna för en framtida proffskarriär inom NHL eller andra internationella proffsligor. College hockey finns representerat inom två divisioner hos NCAA och ytterligare i en liga som heter ACHA (American Collegiate Hockey Association). I båda ligorna representerar man sin skola och möter andra universitet och deras lag. Varje år har NHL en draft där cirka hälften av de deltagande spelarna kommer från både NCAA och ACHA-lag runt om i USA.

Hockey är en av de absolut populäraste publiksporterna bland skolorna i USA. Faciliteterna håller ofta samma klass eller högre än de svenska SHL-lagen och tränarna är noggrant utvalda av varje skola. Processen att bli antagen är selektiv men Bluechips uppgift är att bland de cirka 600 existerande lagen hitta ett alternativ som kommer ge dig chans att utvecklas både akademiskt och sportsligt. 

Från Bluechips start har vi assisterat alla spelarnivåer i Norden, bland annat spelare från SHL, allsvenskan, juniorlandslaget, J20, och J18. VI har haft äran att ha spelare som varit med i NCAA D1 Frozen Four, samt vunnit både D3 National Championship och ACHA-mästerskapet. Förutom spel på college har Bluechip även ett brett nätverk bland ”prep” high schools (USA’s gymnasium) som är ett vanligt alternativ för att tidigt optimera sina möjligheter inför framtida NCAA och ACHA-spel.

För att lära dig mer om dina individuella möjligheter till ett framtida hockeystipendium i USA, fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information.