College Fotboll i USA (soccer)

College fotboll i USA har alltid haft en tydlig koppling till internationella spelare. Antal Amerikanska spelare, lag, och akademier har ökat betydligt det senaste årtiondet och konkurrensen blir allt större. Viktigt att tänka på är att spelare från alla världens hörn fightas om platserna i college-lagen, med en större andel från Europa, Afrika, Asien, och Sydamerika.

Nivån på fotbollen i USA skiljer sig beroende på typ av skola och även vilken conference skolan spelar i. Det finns lag som motsvarar vår allsvenska nivå hela vägen ner till de lägre ungdoms-divisionerna här i Sverige. Bluechips viktigaste uppgift är att hitta alternativ som passar din bakgrund/nivå och se till att du får en utmaning i din framtida fotbollskarriär och som självklart ger ett bra fotbollsstipendium.

På grund av den ständigt ökade populariteten för sporten har de flesta skolor världsklassiga faciliteter och högklassig personal. Fotbollen sprider sig till fler och fler universitet och för att en skola ska locka de bästa spelarna gäller det för dem att följa med i utvecklingen, vilket kräver en stor satsning på tränare, faciliteter och andra faktorer som spelar in.

Under Bluechips 24 år i branchen har vi hjälpt närmare 1500 fotbollstalanger till ett fotbollsstipendium i USA. Vi har assisterat spelare från landslag, allsvenskan, och samtliga herr och juniordivisioner som existerar i det svenska systemet.

Vi har som enda företag i Norden haft äran att hjälpa spelare till USA som tillsammans varit med och vunnit samtliga mästerskap; NCAA D1, D2, D3, och NAIA. 

För att lära dig mer om dina individuella möjligheter till ett framtida fobollsstipendium i USA, fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information