Boarding / Private High School i USA

Att idrotta och studera på High School i USA ger dig fantastiska möjligheter att utvecklas både personligt och i din idrott. På Boarding / Private High School i USA finns högklassiga idrottsarenor samt helstidsanställda tränare som gör allt för att optimera dina möjligheter inför ett framtida college-stipendium.

Läser man på ett Private Boarding School, får bra betyg och utövar sin idrott framgångsrikt så finns stora möjligheter att gå vidare till ett mycket bra college eller universitet och få stipendium. Detta är målet för många. Man får helt enkelt en annan exponering gentemot collegetränare när man läser på High School än vad man får i Sverige. Vissa lyckas med att ta steget till de professionella nivåerna direkt från High School. Ett exempel på det är NHL-stjärnan Sydney Crosby, som läste på Shattuck St Mary´s, en skola som Bluechip samarbetar med. Här började också Bluechip-studenten Alexander Fällström sin karriär, som sedan gick vidare till Harvard University och idag spelar i SHL.

För mer information om Boarding / High Schools i USA, se videoklippet till höger som berättar om Berkshire School, en Boarding / Prep School i Massachusetts. För att få en översikt över dina individuella möjligheter för dessa alternativ; fyll i en kostnadsfri utvärdering så kontaktar vi dig med mer information.