Amerikansk Football

College Football är den sport som tillsamamns med basket får mest fokus i både media och på skolornas campus. 98% av alla spelare i NFL (National Football League) kommer från tre eller fyra års college-spel och då oftast med en komplett utbildning. 

Nivån på vissa skolor är som väntat extremt hög, och här är den högsta divisionen (NCAA Division 1) indelad i två grenar. Detta för att budgeten på de stora och små skolorna skiljer sig. Under höstterminen är det college-football som styr ESPN (USA's sportkanal), och nästan varje program som sänds är antingen en direktsänd match eller en diskussion om kommande matcher.

College Football existerar inom både NCAA, NAIA, och NJCAA. Alla ligor har sina egna intagningsregler och kraven på skolorna varierar beroende på tillhörighet. Allt från läktarstorlek på arenor till antal stipendier de delar ut avgör vilken division de får spela i. 

Bluechip har under de senaste tio åren hjälpt ett stort antal amerikanska fotbollsspelare till college i USA och alla har kommit iväg med ett stipendium.

Om college-football i USA är något som du har funderat på eller vill lära dig mer om; fyll i en kostnadsfi utvärdering så kontaktar vi dig med mer information om dina möjigheter.